Spiderman 3

Handling

En utomjordisk symbiot får inflytande över Peter Parker som blir kaxigt övermodig i sin spindelmanroll, vilket förstås frammanar ett gäng skurkar för att ta ner honom på jorden.

Reines dom

Efter framgångarna med ettan och tvåan kom det väl inte som någon oerhörd överraskning att det skulle bli en tredje del i sagan om Peter Parker, snubben som blev biten av en radioaktiv spindel och därefter kände sig tvungen att hoppa runt i New York iklädd rödblå spandex.

Tyvärr har manusgänget gått i samma fälla som teamet bakom X-Men 3 gjorde. Det är troligtvis sista delen och nu är det dags att ösa på med allt fansen vill ha. Istället för en skurk tvingas Spiderman möta tre, samtidigt som det är en subplot om den svarta dräkten och det blir snömos av manuset.

Huvudpersonerna är välbekanta vid det här laget. Tobey Maguire och Kirsten Dunst kämpar på i sina trötta roller och gamla favoriter som James Franco och J.K. Simmons är självklart med på ett hörn. Nye skurken Sandman är en snubbe gjord av sand (doh), men snygga datoreffekter lyckas rädda det udda konceptet från fiasko. Men inga effekter i världen kan dölja att Venom är en riktigt fånig skurk, trots att han är publikfavorit av någon konstig anledning. Inte helt oväntat dyker Stan Lee upp i en cameo, precis som i alla andra Marvel-filmer utom Ghost Rider. Mer oväntad är dock Bruce Campbells cameo.

Till skillnad från ödesmättade trilogiavslutningar som Matrix Revolutions och Sagan om konungens återkomst känns Spiderman 3 mer som ett tv-serieavsnitt. Man behöver inte ha koll på tidigare filmer och ingen kommer bli förvånad ifall det kommer elva uppföljare.

Omdöme: Två sönderrivna spindelkostymer

Kommentarer inaktiverade.