X-Men 3: The Last Stand

Handling

Jean Grey är tillbaka från de döda och i sitt instabila tillstånd försöker både Xavier och Magneto få över henne till sin sida, samtidigt som människorna lyckas finna ett botemedel mot mutantgenen.

Reines dom

Kryssgänget är tillbaka för tredje och kanske sista gången, så nu sparas det inte på krutet. Brett Ratner har tagit över regissörstolen efter Bryan Singer och Halle Berry charmade honom till den milda grad att Storm har fått tusen gånger mer utrymme än i föregångarna, på bekostnad av James Marsden som knappt syns alls. Berrys karaktär är dock lika intetsägande som vanligt trots den extra duktiden, vilket är synd. Till skillnad från föregångarna känns Patrick Stewart aningen frånvarande och dominerar inte alls på samma sätt som i ettan och tvåan.

Även vanligtvis säkra kort som Hugh Jackman och Famke Janssen känns oinspirerade och levererar inte det där lilla extra som de gjorde i föregångarna. Storyn känns också ofärdig och spretande, så lite extra putsning där hade nog inte skadat. Dessutom är filmen förvånansvärt kort med dagens mått mätt, så slutet kommer innan man hinner säga ”Jubilee”. Vi hinner dock se Vinnie Jones som Juggernaut springa genom väggar i en ful Jofa-hjälm och det är väl alltid något.

Nu får vi se vad som händer framöver. En fjärde del är tydligen inte planerad, men med tanke på att den här rullen drog in 196 miljoner dollar redan under de fyra första dagarna i USA behöver man inte vara telepat för att gissa vart det barkar. Hoppas bara att de anstränger sig mer nästa gång.

Omdöme: Tre flygande broar

Kommentarer inaktiverade.