Doomsday

Handling

Ett virus bryter ut och myndigheterna murar in hela Skottland.

Reines dom

Neil Marshall, mannen som gav oss Dog Soldiers och Descent, är tillbaka. Den här gången serverar han ett slags hopklipp av sina gamla favoritrullar från VHS-åldern.

Det hela börjar som Flykten från New York, där Plisskens ögonlapp matchas lite väl uppenbart av hans kvinnliga motsvarighet. Sen dyker Kane dyker upp i värsta Totenkopf-stil och man har lånat pansarbilen från Aliens. Släng in lite post-apokalyptisk Moulin Rouge, fula zombies från 28 Days Later och en biljakt direkt snodd från gamla Mad Max-filmen Road Warrior så har du fattat galoppen.

Rhona Mitra är huvudpersonen, en slags blandning av Selene i Underworld och Alice i Resident Evil. Självasta Malcolm McDowell spelar den mystiske Kane och Alexander Siddig från DS9 dyker upp som premiärminister.

Detta är alltså på gott och ont som nåt kvarglömt navelludd från VHS-åldern. Att se en gammal åttiotalsrulle är ungefär som att äta en Whopper. Det är gott för stunden men snart känner man sig ganska sunkig. Fast rullen är bättre än Descent i alla fall, för här slipper man se några Lummelunda-Gollums.

Omdöme: Två ögonkameror

Kommentarer inaktiverade.