The Descent

Handling

Sex hurtiga tjejer ger sig iväg på äventyr för att klättra ner i en djup grotta, men därnere ligger något och väntar på dem.

Reines dom

Det här är ännu en lågbudgethistoria av Neil Marshall, snubben bakom den utmärkta varulvsfilmen Dog Soldiers. Jag gillar konceptet med att en bra film skall vara mer beroende av ett intressant manus än av en fet plånbok, men den här gången är resultatet lite för tunt.

Rollistan bjuder på okända ansikten och nästan hela filmen utspelas i en mörk grotta, så producenten har inte behövt gräva särskilt djupt i plånboken den här gången. Handlingen är brutalt rakt på sak och eländet väntar alldeles runt hörnet för de stackars klättrarna. Tänk Cliffhanger, fast med snygga tjejer istället för Sylvester Stallone. Konceptet är med andra ord inte så illa, men tyvärr blev jag besviken för detta är inte ens i närheten av Dog Soldiers.

Den enda utmaningen ligger egentligen i att utröna vem av tjejerna som är mest irriterande. Sedan kommer Lummelunda-Gollum, ett slags kelloggsmonster som närmast för tankarna till den vandrande kesohögen i Alien 4, men då är det redan för sent att rädda filmen.

Omdöme: Två smala tunnlar

Kommentarer inaktiverade.