Resident Evil

Handling

Ett underjordiskt forskningskomplex stöter på problem och dess personal förvandlas till mördarzombies.

Reines dom

Det här är inte riktigt i klass med Monsunbröllop, men det är dags att bortse från faktum för en liten stund. Detta är nämligen något så förtjusande som en slafsig filmatisering av ett gammalt konsollspel.

Det märks väldigt tydligt att det är ett datorspel i filmformat, men de lyckats bättre än med den adjektivlösa filmatiseringen av Tomb Raider. Ibland känns det som att lira Half-Life, även om soldatteamet nästan är som en ripoff på motsvarande gäng i Aliens. Lyckligtvis har man fått med en smärre armé av stendumma envisa mördarzombies som livar upp stämningen.

Resten är lika förutsägbart. Det gigantiska multinationella företaget sysslar såklart med illegal forskning djupt nere i ett hemligt underjordiskt komplex. Den kraftfulla artificiella intelligensen är rationellt ond. Slutstrid mot ett slemmigt monster. Med andra ord inga överraskningar.

För att vara extra säkra på att fånga upp målgruppen (tonåriga gamers) så finns det en blondin som springer runt i iskallt midjedjupt vatten, endast iklädd en tunn röd urringad klänning. Hon är dessutom Hjältinnan som råkar vara vapenexpert och mästare i alla tänkbara gravitationsförnekande kampsporter som finns.

Det hela är så bisarrt att det faktiskt blir oväntat bra.

Omdöme: Tre zombies utsmetade på väggen

Kommentarer inaktiverade.