Underworld

Handling

Det krig som under flera sekel rasat mellan vampyrer och varulvar tar en ny vändning när en vanlig människa med ovanlig blodlinje dyker upp på scenen.

Reines dom

Detta är kort och gott en vampyrvariant av Matrix med blinkningar till The Crow, Blade, Resident Evil och annat gosigt. Coola kläder, kamerasvep i slowmotion, vapenfetischer och övermänskliga förmågor känner vi igen, och här har man kryddat det hela med vampyrer och varulvar. Vad kommer härnäst måntro?

Som en latexklädd Chow Yun-Fat drar hon genom korridorerna i bästa Trinity-stil

Filmen är tyvärr befriad från begreppet "humor", så glöm allt vad sidekicks och jesters heter för här är det sammanbitna ansikten överallt, förutom när de skall bita någon i halsen då och då. Kate Beckinsale är långt från rollen i Pearl Harbor. Som en latexklädd Chow Yun-Fat drar hon genom korridorerna i bästa Trinity-stil, coolt och dödligt på samma gång, till skillnad från hennes dekadenta vampyrpolare som bara hänger i sin herrgård och studerar dammråttor.

Som vanligt går det inte att göra en film nu för tiden utan att ha en plot twist på slutet, helst två eller tre. Så även här, men det är faktiskt hyfsat bra vändningar. Givetvis uppenbara, men hade du verkligen väntat dig bli överraskad av en vampyrfilm?

Om manusförfattaren hade brytt sig om att täta igen någon av de otaliga logiska luckor som dräller runt värre än en överfull säck potatis hade det här stilistiska konstverket fått en helgjuten fyra, men nu blir betyget istället smått transparent i bästa vampyrstil.

Omdöme: Fyra fullmånar

Kommentarer inaktiverade.