Paycheck

Handling

En datoringenjör utför ett hemligt arbete och får sitt minne raderat enligt kontraktet, men därefter blir han en jagad man och tvingas följa sina egna ledtrådar för att lösa mysteriet.

Reines dom

Detta är en skamlös ripoff på diverse historier, inte minst Minority Report. I likhet med denna bygger storyn på en novell av Philip K Dick.

Detta är Ben Afflecks träigaste insats på den här sidan av Daredevil

Ben Affleck, den ende som skulle vinna Arga Leken mot Keanu Reeves, spelar ingenjören Jennings, som utför ett hemligt jobb åt Företaget och får sitt minne raderat. Däremot kommer det inga pengar till banken och han finner sig plötsligt jagad med ett mystiskt kuvert i handen – ett kuvert han postat till sig själv i det förgångna. Detta är Ben Afflecks träigaste insats på den här sidan av Daredevil, vilket givetvis sätter sordin på den redan solkiga stämningen. Namnet John Woo borgar för coola omotiverade actionscener samt den oumbärliga scenen "vit duva som flyger i slowmotion" som är mer konstig än konstnärlig.

Dumheterna avlöser varandra och aktörerna är nära att snubbla över de logiska luckor som ligger utplacerade på strategiska ställen. Just när man inte kan ta mer dumheter ger de sig in på ett av filmvärldens stora tabun, nämligen att försöka förklara rent fysikaliskt hur en tidsresa går till.

Enda användningen av en tidsmaskin skulle vara att visa filmen för producenten innan han gav klartecken, så att hela projektet hade stoppats i tid.

Omdöme: Ett fånigt kuvert

Kommentarer inaktiverade.