The Curious Case of Benjamin Button

Handling

En man föds som gammal gubbe och blir yngre för varje år som går.

Reines dom

Senast vi såg Brad Pitt och Cate Blanchett tillsammans var i den utmärkta Babel, och nu återvänder de för ännu ett perfekt samarbete. Regissören David Fincher gör sin tredje rulle med Brad Pitt och det funkar riktigt bra även denna gång.

Det hela börjar med att Brad Pitts titelfigur föds som rynkig gammal gubbe och det tar en stund att greppa konceptet fullt ut. Brad blir yngre för varje dag som går och rynkorna försvinner en efter en. Snart lär han sig att gå och möter Cate Blanchetts rollfigur som liten flicka. Tiden går och de skiljs från varandra för att mötas senare mitt i livet, när de båda är lika gamla.

Stämningen påminner om Big Fish och Forrest Gump, då den är vemodig och upplyftande på samma gång. I flera scener som åldring är Brad helt datoranimerad och det är snyggt gjort, även om det inte är helt perfekt.

En fantastisk film som samtidigt är en hyllning till livet. Den som inte blir sugen på att logga ut från datorn och upptäcka världen efter att ha sett den här filmen är kallare än carbonite.

Omdöme: Fyra rynkor i pannan

Kommentarer

 • avatar
  Theresa
   (20 mar 2009)

  moahaha, lägger till ”carbonite” som piratmellannamn… Undrar om min influensa påverkade mitt omdöme om denna filmen?? jag var alls inte impad…

 • avatar
   (21 mar 2009)

  Oj, det var märkligt. Jag var helt säker på att du skulle gilla den!