Man on Fire

Handling

Den trötte CIA-agenten får nytt jobb som livvakt åt en liten flicka, och gissa om hon blir kidnappad?

Reines dom

Av någon anledning finns det skådespelare i Hollywood som är untouchable. Denzel Washington till exempel. Får man säga något ont om honom? Han gör alltid stabila insatser och glider därefter obemärkt vidare till nästa film. Här spelar han en livvakt på dekis som förvandlas till en smältdegel av Punisher, Terminator och Dirty Harry. Likt en ung Bronson drar han runt och avrättar folk på de mest bestialiska vis. En bra insats som vanligt, men man glömmer bort hans rollfigur så fort eftertexterna börjar rulla.

Lyckligtvis är han inte ensam i filtstolarna. Dakota Fanning gör en fin insats som den lilla flickan och i andra roller ser vi slitstarka klassiker såsom Christopher Walken och Mickey Rourke, även om mindre fantastiska prestationer utförs av Marc Anthony.

Filmen är inte så dålig som den låter, men det beror till stor del på skådespelarinsatserna. Om du exempelvis gillar Punisher är det här säkert mumma, men annars finns det betydligt bättre sätt att tillbringa två timmar. Soundtracket går däremot inte av för hackor, med hela sex låtar av Nine Inch Nails.

Omdöme: Två nallebjörnar

Kommentarer inaktiverade.