The Punisher

Handling

Efter att hans familj avrättats av kriminella tar sig Frank Castle an uppgiften att utrota världens brottslingar.

Reines dom

Så var det dags för ännu en filmatisering av en gammal Marvel-serie. Stan Lee lär skratta hela vägen till banken och samtidigt be en bön för att den här serietidningsvågen håller i sig.

Castles mordiska framfart skulle få självaste Charles Bronson att darra på manschetten

I rollen som vapenfetischisten Frank Castle ser vi Thomas Jane, som blänger värre än Christopher Lambert. Han straffar verkligen allting: kriminella gäng, lönnmördare, motorer och inte ens vattenpölar går säkra för hans framfart med V8:an. Konceptet ultravåld har bleknat avsevärt sedan Alex drog runt på stan i A Clockwork Orange, men Castles mordiska framfart skulle få självaste Charles Bronson att darra på manschetten. De delar även samma vältalighet och sociala kompetens, eftersom Castle bara yttrar ett dussintal ord i hela filmen och istället låter vapnen tala. De som borde vara med på hans lista är snarare de som producerat eländet.

John Travolta dyker upp och försöker vara en kopia av sin Vincent Vega-karaktär från Pulp Fiction. I stort sett alla skurkporträtt han gjort sedan sin comeback lutar tillbaka på Vega, vilket börjar bli lite tjatigt nu. Seriens placering i New York och Central park har bytts ut mot Tampa i Florida samt Puerto Rico, vilket ändå fungerar ganska bra.

Slutresultatet? För att vara en otroligt våldsam rulle skrattade jag ganska ofta, men inte med filmen utan åt den. Slagsmålen är mer utdragna och överdrivna än Mission Impossible 2 och de oneliners som förekommer när Castle äntligen lyckas öppna munnen är fånigare än replikerna i Crossroads.

Om du inte råkar vara vapensamlare eller besatt av sadistiskt våld så undvik den här rullen till varje pris.

Omdöme: En dödskalleformad explosion

Kommentarer inaktiverade.