Hancock

Handling

Den alkoholiserade superhjälten Hancock försöker ta tag i sitt liv.

Reines dom

Det ska erkännas med en gång att detta är en lagom intelligensbefriad popcornrulle anpassad för avslagna semesterfirare som behöver något med hög volym för att inte somna i stolen. Tyvärr tillhör jag inte den kategorin, men efter en sådan brasklapp kan jag nu våga erkänna att detta är en underhållande rulle som till och med lyckades få mig att skratta högt i biosalongen flera gånger, och det händer sannerligen inte ofta. Bortsett från när jag skrattar rått åt filmer som är så usla att de inte ens vet om det själva, men det är en annan femma.

Will Smith spelar titelrollen, historiens förste alkoholiserade superhjälte på vita duken (Tony Stark räknas inte eftersom det bara var i serieförlagan och inte i filmatiseringen). Första halvan av filmen är en frisk fläkt efter alla dessa filmer med rättrådiga snusförnuftiga hjältar som Brandons Superman och Bales Batman. Hancock är härligt tyken mot alla han möter, inklusive de gamla tanter som påpekar att han luktar sprit.

Som en variant på vanlig trist produktplacering kör de även med omvänd sådan genom att snacka skit om företag upprepade gånger. Men slutet är tyvärr alldeles för sliskigt och sentimentalt. Annars kunde betyget kanske ha blivit bättre.

Omdöme: Tre flygande valar

Kommentarer inaktiverade.