Finding Neverland

Handling

Detta är historien om mannen som skrev Peter Pan och om källan till hans inspiration.

Reines dom

Författaren J.M. Barrie är ett vuxet barn, och som alla barn lever även han till stora delar i en fantasivärld. Denna framträder på fantasifulla sätt här och där i bakgrunden i form av dansande björnar och annat. En dag i parken stöter han på fyra livsglada pojkar och deras ensamstående mamma Sylvia Davies. Detta ger hans liv den krydda han så länge sökt efter och han börjar spendera mer tid med den familjen än med sin egen hustru, ett äktenskap som bygger mer på logik än på passion. Han hittar på Neverland, en magisk plats där sagofigurer lever och frodas.

Johnny Depp är perfekt som Barrie, ännu en av alla dessa udda roller som han verkar prenumerera på. Kate Winslet som Davies är en grå mus i jämförelse med sin färgstarka roll i Eternal Sunshine. Barnskådespelarna är bra de med, och bland kulisserna skymtas även Dustin Hoffman och Julie Christie.

Visuellt påminner stilen om Big Fish, då det verkliga livet sömlöst vävs samman med fantasiernas underbara pastellvärld. Tragik blandas med komik, liv med död. På det hela taget en riktigt schysst feelgood-rulle, även om den stundtals är ganska seg. Rörande och sentimentalt, men ändå en upplyftande film om kraften av att våga drömma.

Omdöme: Fyra dansande björnar

Kommentarer inaktiverade.