Fantastic Four 2: Rise of the Silver Surfer

Handling

Den trikåklädda kvartetten är tillbaka och måste denna gång tampas med en silverfärgad surfare.

Reines dom

Ingen var väl förvånad över att det skulle komma en uppföljare trots att föregångaren var tämligen kass.

Jag tycker fortfarande att Ioan Gruffudd känns felcastad som Mr Fantastic, Jessica Alba får ännu en menlös roll och Michael Chiklis repriserar sin tegelhög utan att anstränga sig, men Chris Evans spikar faktiskt rollen som Johnny Storm. Gänget lämnar till och med sin hemmabas på Manhattan för att rädda turister i London och fånga bovar i Schwarzwald.

Som de läskunniga redan listat ut av bioaffischen dyker den mystiske Silversurfaren upp. För att klara av honom tar gänget ofrivillig hjälp av ärkefienden Victor von Doom. Men dog inte han i första filmen? Tja, i sann Marvel-tradition är det bara att damma av kläderna och kliva tillbaks i handlingen efter en kort tepaus hos liemannen.

Galactus är Silversurfarens planetätande boss och i Kirbys teckningar är han typ hundra meter hög och är klädd i blålila sparkdräkt. Det kanske inte hade fungerat tip-topp i en filmatisering, men jag tycker ändå att det blir ett rejält antiklimax när han dyker upp.

Datoreffekterna är godkända utan att sticka ut och produktionen måste ha varit en vanlig dag på jobbet. Stan Lee brukar ju alltid göra en alltför kort cameo i Marvel-filmatiseringar men den här gången är det lyckat.

Man får hoppas att det inte kommer en tredje del.

Omdöme: Två flygande surfare

Kommentarer

 • avatar
  Sofia
   (18 sep 2008)

  Va? Har du verkligen sett 2:an? Räckte det inte med 1:an?

 • avatar
   (28 sep 2008)

  Jo, det borde verkligen ha räckt. Har vi riktig otur kommer det även en trea som man också kommer tvingas genomlida. Livet är hårt.