Elektra

Handling

Elektra är en fruktad lönnmördare som springer runt i minimala röda korsetter, men en dag kommer ett uppdrag där hon har personliga skäl att avstå.

Reines dom

Vänta nu, är inte hon död? Plötsligt är Elektra tillbaks från underjorden och har tajtare kläder än någonsin. För alla oss som växte upp med serien har hon bytt skinnkläderna från Daredevil till de minimala röda stripor som pryder henne i de tecknade rutorna. Jennifer Garner bär visserligen upp kläderna på ett förtjänstfullt sätt, men tyvärr är det inte så lite fånigt. Så fort hon rör sig är det i slowmotion, men ändå tillräckligt snabbt för att vinden skall smeka hennes hår i stil med värsta schamporeklamen. Mellan Daredevil och den här filmen hände tydligen något, för plötsligt kan hon teleportera sig och se in i framtiden. Måhända är det trist att vara lönnmördare, för hon ser konstant sur ut i 90 minuter. Kanske fått kolik av de trånga kläderna och den stenhårda dieten innan inspelningen?

Vad gäller anknytningen till serien är den ganska vag. Kirigi har gått från tystlåten jätte i röda hakamas till en modemedveten ung man. Hans farsa som leder The Hand spelas av Cary-Hiroyuki Tagawa, killen som varit med i hälften av alla B-actionfilmer som producerades under nittiotalet. Kirigi leder ett band av ninjor, flitigt tränade i bruket av svart magi. Stone är inte längre på de godas sida, men han gör skäl för sitt namn och har hårdare skinn än Hulken. Andra sidekicks är Typhoid Mary, som dödar med en kyss, och Tattoo, som frammanar magiska djur ur sina tatueringar. Ungefär lika uselt som det låter.

Kvasifilosofisk zengubbe som läser högt från baksidan av Tao enligt Puh

Däremot är Terence Stamp mycket bra som Stick, den enda blinda killen som kan spöa dig i biljard. I serien är han Daredevils gamla mentor, här är han snarare en slags kvasifilosofisk zengubbe som läser högt från baksidan av "Tao enligt Puh". Hans träningssekvens med Elektra, det enda intressanta i hela filmen, är slentrianmässigt överstökat på två minuter. Den enda karaktären man faktiskt vill se mer av är givetvis den som reduceras till en fotnot.

Alla karaktärer är snustorra och allvarliga, utan minsta tillstymmelse till sidekick eller oneliners. Manusförfattarna verkar inte ens ha försökt. Den enda humorn är att Ben Affleck gjorde en cameo som Daredevil. Det roliga? Den klipptes bort.

Omdöme: Två slöa sai-vapen

Kommentarer inaktiverade.