Wanted

Handling

Ett hemligt gille av lönnmördare hittar en ny adept och söker hans hjälp att ta kål på en avhoppare.

Reines dom

För ett decennium sedan såg man coola shootouts i Matrix och Equilibrium, men nu börjar jag tröttna på de sekundlånga slowmotion-klippen och 360-snurrarna som dyker upp i varenda film. Här kommer ännu en rulle där huvudpersonen går från byfåne till stålman på under två timmar.

James McAvoy är riktigt irriterande som huvudpersonen Gibson, en helt vanlig snubbe som visar sig vara arvtagare till världens bästa lönnmördare och tas upp av dennes gille. Efter att ha tränat med dem i sådär en hel kvart är han dödligare än Owen i Shoot em up, hur det nu går till.

Precis som med Beowulf har hela reklamkampanjen bestått av bilder på Angelina Jolie, och visst är det coolt att se henne avfyra vapen liggandes på motorhuven medan hon styr med fötterna. Men allvarligt talat, även om jag vanligtvis inte är den som efterfrågar mer realism i den här typen av filmer börjar det bli löjligt. Snart kan ingen av huvudrollerna ens på gå toa utan slowmotion-rörelser om det fortsätter i den här stilen. Hur hamnade gamla rävar som Morgan Freeman och Terence Stamp i den här rullen?

Det hela baseras på en serie av Mark Millar och kunde egentligen ha varit hur coolt som helst, men storyn lägger krokben för sig själv med logiska kullerbyttor. Att soundtracket innehåller musik av Nine Inch Nails lättar upp blodtrycket en kort stund, men totalt sett är jag grymt besviken.

Omdöme: Två skruvade kulor

Kommentarer inaktiverade.