The Jacket

Handling

Jackie Price är en krigsveteran som spärras in på ett mentalsjukhus och efter suspekta drogförsök får visioner av framtiden.

Reines dom

Minns ni det gamla spelet Sanitarium? Inte? Det var tråkigt att höra, för precis så känns det att se den här filmen. Verklighet blandas med andra miljöer och platser, för att inte säga tider.

Jack Starks, spelad av Adrien Brody, är en krigsveteran som haft det tveksamma nöjet att dö två gånger. Första gången var när han fick en kula i huvudet under Gulfkriget och förklarades död en kort stund. Andra gången sköts han av en snubbe som samtidigt sköt en polis och passade på att lägga skulden till den presumtivt döde Starks.

Av förståeliga skäl kan detta leda till vissa trauman och den stackars mannen hamnar på ett mentalsjukhus för brottslingar, där väggarna andas Gökboet och man nästan förväntar sig att en armé av tolv apor skall dyka upp bakom hörnet. Kris Kristofferson ikläder sig en Ratchet-liknande roll och utför vissa experiment med starka droger på Starks. Detta får följden att denne plågas av visioner, inte minst sin egen framtida död. I en av visionerna dyker Keira Knightley upp, men vem är hon egentligen, och vad har hon för roll att spela? Kan hon hjälpa honom att överleva hans framtida död, som inträffar om fyra dagar?

Det hela är ganska fascinerande från början till slut. En slags lightvariant av Donnie Darko kanske man kan kalla det. Inte alls lika fängslande och mångbottnad, men på intet sätt dålig.

Omdöme: Fyra tvångströjor

Kommentarer inaktiverade.