Southland Tales

Handling

Ett gäng förvirrade själar försöker navigera genom tillvaron i ett postapokalyptiskt Los Angeles.

Reines dom

Efter mästerverket Donnie Darko var förväntningarna skyhöga på Richard Kelly. Med ett soundtrack av Moby var succén given. Eller?

Jag vet inte riktigt hur det kunde gå såhär snett. Om jag har förstått saken rätt så skrevs manuset strax före 11 september-attacken, men efteråt valde Kelly att skriva om det hela för att blanda in mer seriösa element från samtiden. Det kanske var en god tanke men resultatet känns mest som en förvirrande soppa av referenser högt och lågt. Nog för att Donnie Darko också hade sina märkliga stunder, men på något märkligt sätt hängde den storyn ändå ihop.

Efter kärnvapenattacker i Texas trappas hysterin och paranoian upp till elva i ett framtida Los Angeles. Den dystopiska tillvaron är nog tänkt att förstärkas av förvirrade scener och märklig klippning, men det blir snabbt alldeles för abstrakt för att man ska hänga med i svängarna.

Dwayne Johnson (The Rock) och Sarah Michelle Gellar (Buffy) är kanske inte kända som de mest uttrycksfulla karaktärsskådespelarna, och när självaste Justin Timberlake dyker upp och rabblar Bibelcitat är det farligt nära kalkonvarning.

Omdöme: Två atombomber

Kommentarer inaktiverade.