Snatch

Handling

En diamantstöld vävs ihop med en illegal boxningsmatch i en soppa där alla kriminella element i London möts och försöker ta död på varandra.

Reines dom

På samma sätt som Pulp Fiction var Tarantinos förädling av de något oslipade koncepten i Reservoir Dogs är Snatch en logisk uppföljning av Guy Ritchies klassiska Lock, Stock & Two Smoking Barrels. Han återanvänder dock sina egna koncept på ett snyggt sätt. Vi har sett det förut, men ändå går det inte att låta bli att fascineras av hur han väver ihop slutresultatet. De parallella historierna är rörigare, kontinuitetshoppen är fler och snabbare samt våldet är grövre och mer påtagligt. Det hela känns som en Lock Stock-kopia med större budget.

Och så får vi se världens sämsta flyktbilsförare in action

Vinnie Jones repriserar sin roll som ultracool hitman, Brad Pitt är svårtydd zigenare med en förkärlek för husvagnar och så får vi se världens sämsta flyktbilsförare in action. De vassa, pricksäkra och mer än lagom elaka replikerna biter bättre än svarta mambor som ringlar sig genom hela manuset som svarta trådar. Dialogerna om "Bullet-Dodging Boris" samt "Desert Eagle .50" är redan moderna klassiker i var mans vokabulär.

Omdöme: Fyra kulor i pannbenet

Kommentarer inaktiverade.