Simpsons

Handling

Efter att en miljökatastrof drabbat Springfield så täcker regeringen hela området med en kupol, och det är givetvis upp till Homer att rädda sin hemstad.

Reines dom

Det var väl egentligen bara en tidsfråga innan det gula gänget hamnade på vita duken. Under de första sekunderna frågar Homer biopubliken hur man kan vara så dum att man betalar pengar för något som går gratis på tv, och jag kan bara hålla med. Detta är inget annat än ett avsnitt som är tre gånger längre än vanligt.

Men även om allt känns mer än välbekant är det bara att luta sig tillbaka och skratta, för filmen är förstås riktigt rolig. Schwarzenegger dyker upp som analfabetisk president, Tom Hanks gör ett gästspel och givetvis får vi se den efterlängtade spindelgrisen från trailern. Visst är det en rolig film, men hur katten kan den hamna på plats 101 på IMDB?

Sitt kvar under sluttexterna för att se flera extrascener och en temasång som snor hejdlöst från Marseljäsen. Dessutom är det ett lysande tillfälle att memorera namnen på de tusen animatörer som slitit med filmen.

Omdöme: Tre spindelgrisar

Kommentarer inaktiverade.