Resident Evil: Apocalypse

Handling

Zombies har tagit över Racoon City och agenten Alice försöker ta sig levande ur staden.

Reines dom

Filmen börjar med en onödigt lång tillbakablick på vad som hände i ettan, troligen för att få folk att betala ännu en gång för något de redan sett. Milla Jovovich är givetvis tillbaka som allas vår superagent Alice, numera uppgraderad till 2.0. Men tyvärr, Trinity springer fortfarande cirklar runt Alice. Den sistnämnda har denna gång sällskap av Sienna Guillory som Jill Valentine, känd från originalspelen men en sällsynt tråkig Lara Croft-kopia.

Han ser ut som något som Giger skulle kastat i papperskorgen på ett tidigt stadium

Men det finns en ny snubbe i stan: en trög typ med kodnamn Nemesis, även känd som hjältepolisen från första filmen. De lömska typerna på Umbrella Corporation har mixtrat med honom också, vilket har resulterat i en osårbar blandning mellan Terminator och Robocop. Tyvärr skedde detta på bekostnad av hans vokabulär, då han mest går runt och morrar lite gnälligt. Gnällfaktorn kan dock vara motiverad, då han ser ut som något som Giger skulle kastat i papperskorgen på ett tidigt stadium. Hans uppdrag är lika uppenbart som fånigt: Krossa hjältarna. Inte ens en minigun a la åttiotal duger som förmildrande omständighet.

Det finns givetvis hinkvis med zombies och de är precis lika enkelspåriga och hungriga som alltid. Inte heller slipper man de slemmiga zombiejyckarna.

Storyn är pinsamt dålig, så även dialogen. Det klassiska misstaget i zombiefilmer är att man släpar runt på en smittad snubbe som givetvis förvandlas till zombie i fel ögonblick och biter någon som vänder ryggen till, men här är det missbrukat och riktigt fånigt. Slutet öppnar hämningslöst för en trea.

Matrixsjukan drivs till förbannelse och varenda liten kula eller glassplitter roterar i slowmotion förbi hjältarna. Det här är tyvärr en fånig actionorgie från början till slut. Till och med ettan känns som en subtil och intelligent berättelse i jämförelse. Se Shaun of the dead istället.

Omdöme: Två slemmiga zombies utsmetade på vindrutan

Kommentarer inaktiverade.