Planet Terror

Handling

Ett mystiskt gasmoln förvandlar stadens invånare till zombies och det är upp till en udda skara överlevande att rädda dagen.

Reines dom

Robert Rodriguez har tillsammans med Quentin Tarantino skapat en tvådelad hyllning till skräpfilmen. Kronologiskt sett utspelas den efter Death Proof och det finns några samband mellan rollfigurerna.

Denna del av Rodriguez är en regelrätt zombiesplatter och redan där kan man sluta skriva. Man anar ju varthän det barkar när de äter ”Big bites” vid frukostbordet och barnen leker zombies med dockor. Jag är visserligen svag för bra zombiefilm, men detta känns identitetslöst. Antingen gör man regelrätt Romero eller så går man helt åt andra hållet och gör Shaun of the dead. Planet Terror har fastnat nånstans i mitten och försöker vara så cool att det blir ansträngt. Death Proof var en härlig hyllning till sjuttiotalets stuntmän och biljakter men Planet Terror är tyvärr ganska tam i jämförelse med sin storebror.

Alla har ju sett trailern där en lättklädd tjej har ett maskingevär som benprotes och använder det för att skjuta zombies från motorcykeln, men som gimmick räcker det inte särskilt länge. Det är däremot kul att se gubbarna Michael Biehn och Bruce Willis i en zombiefilm och även Quentin Tarantino är med på ett hörn.

Vi som sett en del annat kul av Rodriguez och Tarantino kommer att känna igen flera bekanta ansikten. Inte minst sheriffen från Kill Bill som även är med i Death Proof men här har han äntligen fått en roll som varar längre än fem minuter.

Planet Terror är underhållning för stunden men däremot skulle jag hellre se en hel film byggd på den roliga fejktrailer som inleder filmen, ”Machete” med världens hårdaste Danny Trejo som retrohämnare.

Omdöme: Tre barbequerecept

Kommentarer inaktiverade.