Open Water

Handling

Två arbetsnarkomaner på semester blir kvarglömda av en dykbåt mitt ute på havet.

Reines dom

Det här är en mycket spartansk produktion. När dykparet kommer upp till ytan är båten borta och de är lämnade till sitt öde. Deras situation förbättras inte av att det kommer en och annan haj som får upp intresset för dem.

Som film betraktat är det här inte alltför lyckat. Det känns som en blandning av Jaws och Blair Witch Project. Kameraarbetet är obefintligt, dialogen krystad och fotot känns ofta som en hemmavideo. Kanske hade det funkat som en kortfilm, men det tunna materialet räcker inte till en hel spelfilm.

Regissören måste vara en dykfanatiker, för det går inte många sekunder utan att en regulator är i bild. Dykscenerna är, med några få undantag, mycket realistiska men alltför mycket tid spenderas bland dykarna nere i djupet (vilka för övrigt inte uppför sig som dykare, utan mer som fyllon på grönbete). Den största delen av speltiden ägnades inte åt att oroa sig för de två anonyma skådespelarna, utan att fundera på vad man själv skulle hitta på om man guppade därute i vågorna. Om filmen inte hade varit så slarvigt producerad skulle jag säkert tänka tillbaka på den nästa gång jag är ute och dyker.

Omdöme: Två hajfenor

Kommentarer inaktiverade.