Ocean’s Thirteen

Handling

En i gänget blir lurad av den hänsynslöse Willy Bank och resten av Danny Oceans tjuvar bestämmer sig för att hämnas.

Reines dom

Det gamla vanliga gänget repriserar sina roller från ettan och tvåan. George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Andy Garcia, bla bla bla. Många kända namn på affischen men de flesta verkar se den här filmen som en vanlig dag på jobbet utan några speciella utmaningar. Givetvis är det inte tal om något storartat skådespeleri utan de går mest runt och ler överlägset i svindyra skjortor. Den ende som gör något mer än så är Brad som äter något i varenda scen. Fast å andra sidan har de alla skäl i världen att le eftersom de har ett flyt som får självaste James Bond att verka otursförföljd.

Birollerna är lite roligare. Den här gången är det självaste Al Pacino som överlistas av de coola tjuvarna. Bland de mer udda rollerna finner vi dessutom Eddie Izzard, Ellen Barkin (som senaste delade film med Pacino för 18 år sedan) och Julian Sands.

Som vanligt är det en massa coola prylar och vältajmade tekniska detaljer. Dessutom är det nog första gången jag hört ordet ”exabyte” nämnas i en film. Terabyte är väl för mossigt nu för tiden, så kidsen börjar säkert skratta om man nämner sådana små datamängder.

Slutintrycket är precis lika förutsägbart som väntat. Välpolerad underhållning som passar hela familjen genom att inte sticka ut någonstans.

Omdöme: Två slitna roulettekulor

Kommentarer inaktiverade.