Ocean’s Twelve

Handling

Daniel Ocean är tillbaka och planerar nya stötar med sitt välklädda gäng.

Reines dom

Det var lika oundvikligt som påsk att gänget från Ocean’s Eleven skulle återförenas för en uppföljare. För att försöka lura i publiken att det faktiskt är en helt ny film väljer man att flytta handlingen från Las Vegas till Europa, för att vara sådär kosmopolitiskt glamorös som hela idén bygger på. George Clooney, Brad Pitt och de andra är visserligen hur coola som helst när de driver runt i Amsterdam, Rom och Paris inför genomförandet av nya hisnande kupper.

Men det som kändes nästan acceptabelt i ettan känns bara blasé att återupprepa en gång till. Bortsett från inhoppet av Catherine Zeta-Jones känns det som att titta på det bortklippta extramaterialet till föregångaren. Till tonerna av oengagerande hissmusik letar de trötta tjuvarna tillsammans med publiken förgäves efter en röd tråd.

Filmen känns som en hotellobby: fräsch, kosmopolitisk och riktigt tråkig. De välbetalda skådespelarna gör vad som förväntas av deras botoxpannor. Inte många filmer kan skryta med en liknande rollista. Till och med svenske Johan Widerberg har en liten roll med Zeta-Jones. Filmens fånigaste roll spelas av Vincent Cassel, även om höjden av dumhet kommer när Julia Roberts skall spela Julia Roberts.

Några kul gästspel av Eddie Izzard och Bruce Willis underhåller för stunden, men resten är bara en enda lång gäspning. För övrigt anser jag att Brads frisör tillika skräddare bör skjutas.

Omdöme: Två förvirrade tjuvar

Kommentarer inaktiverade.