Mutant Chronicles

Handling

Det är någon gång på 2700-talet och världen hotas av zombies, men en munkorden sätter samman ett team i bästa Sagan om ringen-stil för att rädda dagen.

Reines dom

Det hela låter trots allt bra på pappret. En ödesmättad postapokalyptisk zombiefilm filmad i mättade färger som bygger på ett svenskt rollspel. Coolingar som Ron Perlman och John Malkovich drar fram som beväpnade tornados genom zombieland och det är precis så bombastiskt som en tonåring kan tänkas önska. Vi får steampunk, hylsaction och retroteknologi som för tankarna till Sky Captain.

Tyvärr spretar filmen för mycket för att egentligen göra någon nöjd. Den har helt klart för liten budget för ett sådant här projekt. Handlingen är tacksam att filma men är egentligen ganska fånig: En maskin omvandlar människor till mutanter, men det enda den kommer på är att raka huvudet och ersätta höger arm med ett svärd? Varför inte göra dem till Borgs eller Terminators? Och en maskin som funkat i tiotusen år utan underhåll? Den kör antagligen något annat än Windows.

Men jag måste ändå säga att flera scener är riktigt underhållande och det är en perfekt film för söndagspizzan om man gillar tanken på zombies i en postapokalyptisk framtid. Ni andra bör springa väldigt långt åt ett annat håll.

Omdöme: Tre evighetsmaskiner

Kommentarer inaktiverade.