Livet i 8 bitar

Handling

Konsollknarkaren J har ett stort mål i livet, att vinna Nintendo-VM, vilket visar sig sammanfalla med den obligatoriska släktmiddagen.

Reines dom

I förhandssnacket talades det om inklippta scener ur gamla konsollspel som illustrerade huvudpersonens vardagsbekymmer, men det visade sig vara nygjorda och ytterst tråkiga Flashanimationer vilket var en stor besvikelse. Även musiken påstods vara spelinspirerad, men bortsett från en hyfsad chiptune under förtexterna infriades det inte.

En stor del av handlingens fokus har flyttats från konsollvärlden till en släktmiddag, som givetvis går på tok efter konstens alla regler. Detta gör att en film som åtminstone skulle kunna vara en smula originell blir en tråkig fars där man känner igen allting och gäspar igenkännande. Synd att producenterna inte vågade ta steget ut och förvandla det originella manuset till en originell film.

På sätt och vis har man lyckats få med en hel del roliga detaljer, som att hålla finaltävlingen i Track&Field 2 av alla spel (alla som har haft trasig handled efter att ha sprungit 5000 meter i det spelet vet vad jag talar om). Till och med en källare fylld med dinosauriekonsollen Atari Jaguar har de lyckats skrapa fram ur gömmorna, där gamla godingar som Bittners Iron Soldier skymtade på skärmarna. Respekt.

Omdöme: Två klena Nintendotummar

Kommentarer inaktiverade.