I Am Legend

Handling

Ett virus har slagit ut hela mänskligheten utom Will Smith, som kämpar vidare på Manhattan för att finna ett botemedel.

Reines dom

Kommer du ihåg när Tom Cruise sprang genom ett öde Times Square i Vanilla Sky och när Cillian Murphy vandrade genom ett öde London i 28 Days Later? Här har man tagit det snäppet längre och levererar ett helt folktomt Manhattan, vilket kanske är mer skrämmande än de fåniga zombies som drar runt.

Will Smith har kommit långt sedan Fresh Prince och är riktigt trovärdig som den siste människan. Han tillbringar dagarna med att hämta förnödenheter i butiker och jaga djur på gatorna. För att inte bli helt galen har han placerat ut skyltdockor som han pratar med. Låter kanske inte helt sunt, men frågan är om man inte skulle göra liknande knäppa saker i hans kläder? Åtminstone skulle jag gärna köra sportbil längs Manhattans avenyer utan att behöva tänka på stoppljus.

Den andra halvan av filmen handlar om zombies och är egentligen helt ointressant. Jag trodde aldrig att jag skulle yttra de orden men för en gångs skull hamnar zombiesarna på avbytarbänken.

Detta är tredje gången som Richard Mathesons berättelse blir film och även om jag inte är Will Smiths största fan så springer han ändå cirklar runt Charlton Heston i The Omega Man. Spring iväg och se den här på bio, första halvan är väl värt ockerpriset.

Omdöme: Fyra golfsvingar

Kommentarer inaktiverade.