Hitman

Handling

En lönnmördare finner sig plötsligt vara på någon annans hitlist.

Reines dom

Ännu en spelfilmatisering med minimal handling och veritabla berg av tomhylsor. Det bjuds på snygga photoshoppade vyer från St Petersburg och Istanbul i bästa Bondstil, men det känns ofta photoshoppat och folktomt, ungefär som en nivå i ett spel. Som traditionen bjuder i den här typen av spelfilmatiseringar är flera scener filmade ur spelets tredjepersonsperspektiv.

Dougray Scott gör en fånig cigarettgimmick, då han under filmens gånger hinner sätta ett dussin i mungipan men utan att tända en enda innan de tas ut igen. Medvetet drag, hälsomarkering mot Hollywood eller helt enkelt bara tråkig regi? Mina pengar på det sistnämnda.

Olga Kurylenko får en helt hopplös rollfigur som vanligt och kan inte göra så mycket inom de snäva ramarna. Timothy Olyphant i titelrollen som Skalle-Pär är däremot precis så tråkig och träig som man kan förvänta sig.

Manuset är förstås fånigt och totalt intelligensbefriat, men om du föredrar att vara passiv i soffan under två timmar istället för att lira spelet så är detta filmen för dig.

Tre kikarsikten

Kommentarer inaktiverade.