Harry Potter and the Chamber of Secrets

Handling

Trollkarlsgänget är tillbaka på skolan, men allt är inte som det skall i dess korridorer då elev efter elev blir förstenade.

Reines dom

Så var det dags för en andra termin på Hogwarts. Rollbesättningen är lika bländande som senast. Bland de nya tillskotten syns främst Jason Isaacs, som är en ljuvligt illvillig Lucius Malfoy. Även Kenneth Branagh briljerar som fåfängans fyrverkeri Lockhart. Husalven Dobby, en slags Jar Jar Light på valium, är snyggt animerad och effekterna i allmänhet är mycket välgjorda.

Av någon anledning kändes filmen i efterhand som en samling av ihopklippta scener, trots att det faktiskt fanns en tydlig röd tråd hela tiden. Kanske berodde det på att regissören i sin iver att få med så många bra scener ur boken som möjligt måhända går för långt och låter ett konfettihav med bihandlingar och detaljer regna ner över biopubliken.

En uppföljares styrka borde vara att man slipper gå igenom hela förhistorien och kan gå direkt till Hogwarts. Tyvärr blir det även en nackdel, eftersom mycket av första filmens barnsliga charm går förlorad.

Omdöme: Tre ugglor med dåliga landningsställ

Kommentarer inaktiverade.