End of Days

Handling

Arnold skall rädda världen som vanligt.

Reines dom

Arnold skall alltid vara värst. Det räcker inte att besegra robotar av flytande metall, fixa atmosfär på Mars eller utrota ryska maffiafamiljer på egen hand. Den här gången skall han ge självaste hin håle lite smisk. Den sistnämnde spelas av Gabriel Byrne, vilket lyfter det hela en liten stund.

I övrigt fyller skaparna rikligt på med alla de millenniehysteriscener och klichéeffekter man kan vänta sig. För att vara en Arnoldfilm är det ganska få explosioner, även om de gamla goda taxibilarna med trotyl i bagaget självklart är med. Det bästa i hela filmen är dock förtexterna.

Omdöme: Två inkompetenta exorcister

Sofias dom

Det var ett bra tag sedan jag såg den här filmen så mina hågkomster kan inte riktigt kallas detaljerade. Jag har bara ett luddigt minne av en lång, plågsam session bestående av Arnold, Arnolds muskler, Arnold som försöker spela desillusionerad snut som motvilligt måste rädda världen, explosioner, skottlossning, ångest över att Gabriel Byrne var inblandad i den där smörjan, explosioner, slagsmål, misslyckade försök från regissörens sida att bygga upp en apokalyptisk stämning, explosioner samt… eh… explosioner. Förgäves försöker jag komma ihåg något som var bra. Dessutom. I eftertexterna meddelas att de anställt en ”Dialogue coach for mr Schwarschenegger”. Jag kan ju säga så här: De borde anställt två.

Omdöme: En vätebomb över Hollywood

Kommentarer inaktiverade.