Dungeons & Dragons 2

Handling

Den onde trollkarlen Damodar letar efter en svart stav för att hitta på något elände.

Reines dom

Jag har visserligen inte skrivit något om första delen, så här kommer en kort sammanfattning: Ond snubbe skickar underhuggaren Dromedar, förlåt Damodar, för att bli av med den goda drottningen som har gulddrakarna på sin sida. Det goda vinner. The end.

Handlingen är så hjärtskärande intelligensbefriad att till och med Uwe Boll skulle börja gråta

Bortsett från titeln och Damodar, märkligt nog utan de blå öron som gjorde att han stack ut (höhö) i första filmen, har den här filmen inget gemensamt med föregångaren. Men det spelar ingen roll eftersom det här är en katastrof utan motstycke. Handlingen är så hjärtskärande intelligensbefriad att till och med Uwe Boll skulle börja gråta.

Rollistan är så usel att man undrar om det är någon sorts bestraffning för de skådespelare som blivit inblandade. Här ser vi prästen som vill föreställa Hitler, magikern som snarast påminner om en porrstjärna, tjuven som bränner folk levande om de försöker blåsa honom, alven som är fånigare än Legolas på valium och andra ”färgstarka” personligheter. För att inte tala om blåöra himself, Damodar, som har förvandlats från cool underhuggare till en dålig kopia av Dr Evil.

Det var länge sedan jag skrattade så mycket under en film. Tyvärr är detta inte en komedi, så därför blir betyget inte nådigt.

Omdöme: En drake som inte borde gått ur sängen

Kommentarer inaktiverade.