Deja Vu

Handling

Ett bombattentat startar en utredning som banar vägen för okonventionella polismetoder.

Reines dom

Inledningen börjar med glada scener ombord på en båt i Mississippi. Den exploderar tvärt och tankarna går till inledningen av Die Hard 3 i New York, med dess känsla av annalkande fara. Polisen är snabbt på plats men hittar inga ledtrådar.

Till räddningen kommer en specialenhet som uppfunnit en slags tidsmaskin. Med hjälp av denna kan man se tillbaka i tiden och på så sätt få tips om vad som hänt. Som vanligt dyker en polis upp, spelad av Denzel Washington, och lyckas direkt komma på massa saker som vetenskapsmännen inte tänkt på. Varför alltid detta förlöjligande av akademiker i amerikanska filmer?

Stenansiktet Denzel är som alltid oklanderlig i huvudrollen och tar över det mesta av dukens kvadratmeter så fort han är i bild, vilket han är nästan hela tiden. Val Kilmer finns också med på ett hörn i skuggan av den store Denzel. Första halvan är lite seg men sedan tar det fart. Små obetydliga detaljer får plötsligt ny innebörd och det känns stundtals ganska mycket som Minority Report. Snygga scener från New Orleans bjuds det också på.

Inte så illa, men förvänta dig inte några intellektuella utmaningar.

Omdöme: Tre skakiga Einstein-Rosen bryggor

Kommentarer inaktiverade.