Constantine

Handling

John Constantine har bokstavligen varit i helvetet och vänt, varpå han nu ägnar all sin kraft åt att bekämpa demoner.

Reines dom

Keanu Reeves är tillbaka i något som enklast kan beskrivas som Matrixorcisten. Det hela basereras på serien Hellblazer, där grundtanken är densamma men man har friskt stulit valda delar av de olika serieavsnitten och klistrat ihop alltsammans till en slags best-of.

Likadant är det med de välbekanta karaktärer som dyker upp. Deras personligheter, utseenden och historia har körts en stund i mixern för att få den där glättiga ytan som alla biobesökare traditionellt älskar. Inte ens favvokaraktären Ellie, Constantines lilla sängkamrat från helvetet, överlevde klippningen men hon kommer enligt uppgift med på DVD-utgåvan.

Keanu repriserar sin småbuttra Neo-roll utan större bravur, men det funkar för rollens misantropiska inställning. Däremot lär hans mörka hår få alla seriepuritaner att se rött, då serieförlagans Constantine är blondare än Barbie. Peter Stormare är briljant som självaste hin håle, komplett med vit kostym och tjära på fötterna. Trots att han ser ut som den där rökgubben i Nicorette-reklamen stjäl han fullständigt scenen från de andra. När han gjorde entré spred sig ett förvånat mummel i stora salen på Filmstaden i Örebro. Synd bara att han frångick sitt signum att svära på svenska. Det hade varit kul i sammanhanget.

Även om det är en svag soppa är den välkryddad med änglar, demoner och diverse smådjävlar

Även om det är en svag soppa är den välkryddad med änglar, demoner och diverse smådjävlar. Effekterna sitter som gjutna och små roliga detaljer finns överallt, som att helvetet har en egen bibel med något reviderad uppenbarelsebok. För den som är svag för ovanstående ingredienser är det en sevärd rulle.

Omdöme: Fyra fotbad

Kommentarer inaktiverade.