Chronicles of Narnia: Prince Caspian

Handling

De fyra snorungarna är tillbaka, mer odrägliga än någonsin.

Reines dom

Barnaskaran återvänder till Narnia flera hundra år efter första filmen och finner sitt forna hem i ruiner. En intressant början men sen går det utför som väntat.

Under flera sekunder försöker jag finna en djupare mening och någon sorts dolt budskap i berättelsen, men det tar inte lång tid innan jag himlar med ögonen igen. Det finns ingen rim och reson alls när överklasstonåringar från London besegrar krigshövdingar i svärdsduell och skjuter bättre pilbåge än skogsfolket som är uppfostrade med båge.

Filmen är ungefär lika rolig som Der Untergang

Enda sättet att komma ur en sådan manusfälla är att förvandla situationen till komik a la Princess Bride, men av någon outgrundlig anledning har man istället gjort alla karaktärer bistrare än SMHIs väderrapport och filmen är ungefär lika rolig som Der Untergang.

Det faktum att en grävling är den bästa rollfiguren säger också en hel del om ensemblen. Dessutom är filmen två timmar för lång.

Två rostiga svärd

Kommentarer

 • avatar
  Lunicrax sade:
  07 jan 2009

  njaeeee! Du gav 1:an 3, och denna 2..? Jag hade nog gjort tvartom. Forvantningsgraden kan kanske ha nat att gora med detta, men anda – det som ettan misslyckades med (det kristna budskapet), tycker jag denna lyckades med riktigt fint! :)

 • avatar
  Reine sade:
  08 jan 2009

  Japp, om det kommer en trea så finns det inget annat betyg att ge än en etta. :)