Brothers Grimm

Handling

Sagobröderna Grimm far land och rike runt på jakt efter lättskrämda bönder som de kan rädda från monster.

Reines dom

Terry Gilliam är tillbaka med något som lika gärna kunde ha kommit från Tim Burton. Han har lyckats få till en mysig stämning i denna film som snabbt pendlar från småfånig till småläbbig. Titelpersonerna är två bondfångare som samlar material till en bok om landsbygdens lokala spöken och monster, samtidigt som de gör sig en hacka på att undanröja dessa hot som inte finns. Eller gör de? Långsamt tvingas bröderna ta sig en funderare på vad som gömmer sig i skogarna.

Matt Damon och Heath Ledger är till en början något osannolika som sagobröderna, men det är inte lika illa som det låter. Lena Headey spelar Angelika, en slags medeltida blandning av Xena och Lara Croft, som springer cirklar kring Anna Valerious i Van Helsing. Däremot är det Peter Stormare som fullständigt fångar allas uppmärksamhet i ännu en grovt överspelad roll som den maniske fransmannen Cavaldi.

Som väntat är det en orgie i referenser

Som väntat är det en orgie i referenser. Allt från Rödluvan till fåfänga drottningar dyker upp i en mustig blandning, den senare förtjänstfullt spelad av Monica Bellucci. Miljöerna är lika tuffa som förväntas av Gilliam och de få effekter som finns är mycket effektiva. Inget mästerverk på något sätt, men riktigt underhållande.

Omdöme:Tre glupska vargar

Kommentarer inaktiverade.