Blade: Trinity

Handling

Urvampyren väcks ur sin sömn och endast Blade kan rädda världen. Eller nåt.

Reines dom

Wesley repriserar sin vampyrjägarroll ännu en gång, men nu är vi alla (inklusive inspelningsteamet) riktigt trötta på konceptet. Det hela handlar alltså om att vampyrerna får för sig att återuppliva Dracula (har vi hört den förut?) för att denne skall ta över världen, vilket inkluderar att smiska vampyrjägaren Blade. Självaste Dracula borde vara lika mäktig som Victor i Underworld, men ser snarare ut som en brittisk fotbollsspelare på strövtåg nedför Oxford street och envisas med att fly från Blade likt en skrämd råtta

För att klara av detta skrattretande hot får den gamle hörntanden sällskap av en ny duo. Ryan Reynolds som Hannibal King är en före detta vampyr som blivit vampyrjägare (doh), med en dialog mest bestående av "the F word" samt diverse lösryckta könsord. Jessica Biel är nån sorts blandning av Xena och Trinity, som har en tendens att ladda upp låtar till sin iPod (snälla, får jag skrika ut Apples namn en gång till, snälla?) för att ha något att lyssna på medan hon slåss mot vampyrer. Att ta bort hörseln under strid är ytterst korkat, men ok – det är trots allt Blade 3. Soundtracket är uslare än Usher och filmen är hårt sponsrad av Apple och Nokia.

Som grädde på moset kommer den hittills okända vampyrförmågan att spruta eld

De nya tillskotten som manusförfattarna kokat ihop är fåniga bortom ord. Vad sägs om den lilla dvärgspetsvampyren, inte helt olik en predator, vars enda egenskap är att djärvt hoppa mot sin egen död? Eller det elastiska proteinet som appliceras på sår? Eller pilbågen med sträng av UV-ljus, en effektiv vampyrstrimlare som påstås vara hälften så varm som solen men ändå bärs på armlängds avstånd? Antar att ägaren har rabatt på solskyddskräm. Som grädde på moset kommer den hittills okända vampyrförmågan att spruta eld. Ridå.

Omdöme: En utdragen hörntand

Kommentarer inaktiverade.