Alpha Dog

Handling

Efter en misslyckad drogleverans blir en femtonåring kidnappad och situationen eskalerar bortom kontrol.

Reines dom

Hur tänkte man här då? Ett gäng småbusar röker på i Los Angeles och försöker vara coola genom att ha Scarface-posters på väggarna. För att få rätt målgrupp att bli intresserade har man med en tatuerad Justin Timberlake i bar överkropp i varenda scen. Men det räcker förstås inte, vilket även producenterna insåg och försöker slänga in lite moralkakor och pekpinnar. Synd bara att de själva punkterar varje försök till allvar genom att vräka på med ett dekadent bratliv bland gräs och Playstation. Kompisgängets vardagsliv bland pooler och palmer är långt ifrån den kalla miljön som Eminem genomled i 8 Mile, och det finns inte en enda sekund man känner sympati för deras problem. Eller känner något alls, för den delen.

Förutom allas darling Justin ser vi även Bruce Willis, Sharon Stone och självaste Harry Dean Stanton i birolller. Ben Foster är riktigt trovärdig som psykopat, även när han får stryk av Sharon Stone.

Vill du få huvudvärk av att räkna antalet svordomar i en film (”fuck” och ”bitch” nämns ca 300 gånger enligt källa), spring till biografen. Annars så rekommenderar jag att du spenderar två timmar på något roligare.

Omdöme: Två bleka palmer

Kommentarer inaktiverade.