Zombieland

Handling

Plötsligt har världen översvämmats av zombies och några få överlevande kämpar sig fram genom landet.

Reines dom

Zombiefilmer har en speciell plats i mitt hjärta (eller snarare mina inälvor), så pulsen ökade en smula när jag hörde talas om projektet. Efter den bästa inledningen sedan Watchmen lär vi oss några enkla regler om hur man överlever i en värld befolkad av zombies. Snart stiftas det bekantskap med Woody Harrelsons banjospelande galning Tallahassee i dennes jakt efter kakor och därefter är festen igång.

För att njuta maximalt av splattret skadar det nog inte att ha några Romero-filmer i bagaget. Flera scener och dialoger är riktigt bra men jag hade ändå väntat mig något bättre av hypen. Det känns ibland som att man kom på några roliga scener i manusrummet och sedan försökte hitta på utfyllnadsmaterial för att sy ihop dem med varandra.

Finalen på ett nöjesfält är stundtals rolig men ändå ett antiklimax som är ljusår från shootouten på Winchester i Shaun of the dead. Nog för att Tallahassee är skamlöst underhållande ibland, men till skillnad från sårbare Shaun är hans hälsa helt ointressant. Lyckligtvis dyker Bill Murray upp och lyfter betyget till en fyra på egen hand.

Omdöme: Fyra häcksaxar

Kommentarer inaktiverade.