The Black Dahlia

Handling

Två poliser undersöker en ung kvinnas död och nystar upp saker de inte borde blandat sig i.

Reines dom

Brian De Palma är äntligen tillbaka, men frågan är om han inte tagit sig vatten över huvudet den här gången. Han har försökt göra en slags film noir i 40-talets Los Angeles, baserad på en bok av James Ellroy. Filmen är stundtals mycket snyggt filmad och det såg nog ut som ett säkert kort på pappret, men sedan gjorde verkligheten intrång.

Josh, en barnrumpa som försöker spela hårdkokt snut

Någon råkade casta Josh Hartnett i huvudrollen och därmed föll allt som ett korthus. Det går inte att ta en film på allvar när den kantas av voiceovers av Josh, en barnrumpa som försöker spela hårdkokt snut. Scarlett Johansson känns också grymt felcastad, men hon var antagligen tvungen att vara med i ett tvåsiffrigt antal filmer under 2006 för att vinna något slags pris. Aaron Eckhart är inte så illa, men det enda vettiga han får göra är att knocka Josh i en boxningsmatch. Hilary Swank kämpar tappert i motvind mot ett projekt som är dömt att misslyckas.

Som sagt, det visuella är stundtals riktigt bra men resten är bara sövande och pinsamt. Se LA Confidential istället, det är i stort sett samma handling men bättre genomfört.

Omdöme: Två boxande snutar

Kommentarer

 • avatar
  Sofia
   (30 jan 2007)

  Vad är du för kompis till Josh om du dissar honom sådär? Josh är alltid kung, det vet du…
  Jag är besviken.

 • avatar
   (30 jan 2007)

  Men jag var ju ovanligt snäll den här gången… Vad har hänt med vår gamla strategi? (du håller och jag slår)