Scoop

Handling

En journaliststudent råkar snubba över ett lovande scoop, men måste undvika att bli kär i den man hon bevakar.

Reines dom

Ännu en gång väljer Woody Allen att överge sitt älskade Manhattan och har återigen castat Scarlett Johansson i London. Istället för förförisk amerikansk aktris (Match Point) så är hon denna gång en något tafatt journaliststudent. Tillsammans med magiker-wannabeen Sid, spelad av Woody Allen själv, undersöker hon en ledtråd hon fått från en död journalist: Den omtalade tarotkort-mördaren som sprider skräck i staden påstås vara aristokraten Peter Lyman, avslaget spelad av Hugh Jackman.

Sövande från början till slut

Storyn låter inget vidare på pappret och i själva verket är det precis lika tråkig som det låter. Skådespelarna funkar hyfsat i sina roller men engagerar inte det minsta. Woody är ju mer känd för sin dialog snarare än pompösa actionscener om man säger så, men den här gången är det bara sövande från början till slut. Soundtracket är även denna gång befriat från jazz och mer åt det klassiska hållet med namn som Grieg, Strauss och Tjajkovskij.

Sorry Woody, efter Match Point hade du setboll på chansen att få över mig till den mörka sidan, men du sumpade det totalt.

Omdöme: Två lömska lordar

Kommentarer inaktiverade.