Pushing Tin

Handling

Två flygledare tävlar om vem som är mest macho.

Reines dom

Det hela börjar i värsta Top Gun-stil, men fortsättningen har en annorlunda prägel. Istället för solbrända vältränade fotomodeller som spelar beachvolley ser vi trötta och cyniska medelålders män som drar till puben efter jobbet. Roligare än så blir det inte.

Vad gör John Cusack i den här soppan? Billy Bob Thornton dyker upp som galen zen-cowboy tillika flygledare, en slags Maverick på opium. Jag skulle då inte vilja åka i ett plan som dirigeras av en flygledare skrikandes ”You’re gonna go down in flames!” till sin kollega. Sedan funderade jag en timme på logiken hos Angelina Jolies rollfigur innan jag gav upp.

Undvik.

Omdöme: En instabil flygledare

Sofias dom

Jag skall fatta mig kort: Den här filmen är dålig. Det är överhuvudtaget svårt att begripa varför den gjordes. Tanken var kanske att driva med det (påhittade?) fenomenet att män ständigt måste tävla om vem som är coolast, har dyrast mobiltelefon eller mest avancerad stereo men i så fall misslyckas de eftersom de inte har någon distans till ideen. Pinsamt helt enkelt.

Handlingen är löjlig, personerna ointressanta och omöjliga att förstå

Handlingen är löjlig, personerna ointressanta och omöjliga att förstå, dialogen fullkomligt orealistisk och de duktiga skådespelarna känns ovanligt bleka. Den enda som kan lyfta upp sörjan en smula är Cate Blanchett men eftersom hon är med så lite är förbättringen ganska marginell.

Omdöme: 1.5 nånting orkar inte slösa bort tid på att hitta på en betygsform åt skräpet

Kommentarer inaktiverade.