Kate & Leopold

Handling

En adelsman från 1800-talet dimper ner 2000-talets New York där han charmar tuffa kvinnor i karriären. Kanske inte så mycket för att han är från 1800-talet som att han ser ut som Hugh Jackman.

Reines dom

Så var det dags för ännu en film med Hugh Jackman. Jag har inte så mycket att tillägga till Sofias dom, då hon på ett föredömligt sätt dissar det mesta i filmen och lite till. Det enda som är värt att nämnas i hela rullen är dock eftertexterna med en ny sång av Sting, som är alldeles underbar att dansa wienervals till.

Omdöme: En förvirrad aristokrat

Sofias dom

Den här filmen dras med stora problem. Även om man bortser från att det är en romantisk komedi som varken är romantisk eller rolig (ibland dock en smula komisk). Till att börja med är den alldeles för lång. Dessutom är dialogen, handlingen och personerna fullkomligt ointressanta. Den är med andra ord outhärdlig på alla sätt och vis.

Till och med jag som nästan glömt all gymnasiefysik rodnar när teorierna bakom tidsresan förklaras.

Men det värsta är ändå de horribla logiska luckor som är utspridda över hela filmen. Till och med jag som nästan glömt all gymnasiefysik rodnar när teorierna bakom tidsresan förklaras. Så pinsamt är det.

Trots allt finns det två saker som gör att man klarar av att stanna kvar och se på soppan. För det första är Hugh Jackman tämligen stilig och kan leverera repliker, även om det för mig är obegripligt att han är med i den här filmen. För det andra är det fascinerande att iaktta Meg Ryans plastikopererade ansikte och jämföra med hur hon såg ut förr. Alltså, fascinerande ungefär som ett Ricki Lake-program kan vara fascinerande. Jag skulle kunna sätta pengar på att hon och Melanie Griffith går till samma kirurg. Deras ansikten verkar numera vara gjutna i samma form.

Oroa er inte. Ja, jag medger att jag hyste aningens intresse för vissa av skådespelarnas exteriörer (av en eller annan anledning), men jag har ännu inte sjunkit så lågt att det får mig att höja betyg en enda decimal.

Omdöme: 1 indignerad örfil

Kommentarer inaktiverade.