Hot Fuzz

Handling

En framgångsrik Londonsnut får sina kollegor att blekna i jämförelse, så de skickar honom till landsbygden för att bli av med problemet.

Reines dom

Radarparet från Shaun of the dead, Simon Pegg och Nick Frost, återvänder och spelar ännu en gång med en naturlighet som många skådespelare skulle kunna offra sin botoxpanna för att själva lyckas med.

Shaun of the dead lyckades så bra just för att ingen tidigare gjort en romantisk komedi med zombies. Här kommer en film som driver med alla sorters polisfilmer, men problemet är att det har gjorts tusen parodier tidigare på detta tema. Detta är främsta anledningen till att Hot Fuzz inte känns fullt så fräsch och originell som duons tidigare alster.

Däremot är det en ren fröjd att återse dem på vita duken. Stundtals är det riktigt roligt. Upplägget påminner till viss del om Kopps men rullen är givetvis överlägsen den svenska varianten. Bill Nighy gör sin kortaste insats hittills och man citerar He-Man utan att låta alltför ironiska.

Helt klart sevärd, men jag hade hoppats på mer från duon.

Omdöme: Tre bortsprungna ankor

Kommentarer

 • avatar
  Theresa
   (26 jul 2008)

  Tre? Dessutom var det svanar… Nja.. njaeeee! Jag tycker nog minst 4. Men du är en hårdare dissar an jag. Vantar pa att fa se dina dissnignar av Mamma Mia (du vagar aldrig!!!) och Dark Knight (Batman)

 • avatar
   (27 jul 2008)

  Jag är inte hård nog att genomlida Mamma Mia, det vore värre tortyr än vad någon Cardassian kan tänka ut.
  Men ikväll är det däremot dags för Dark Knight, den lär jag se mer än en gång på bio. :)