Frostbiten

Handling

En mamma flyttar norrut med sin dotter för att söka nytt jobb, men något med huggtänder lurar i mossen.

Reines dom

Handlingen utspelas i Norrland, vilket förstås är perfekt för vampyrer med tanke på mörkret ovan polcirkeln

Äntligen dags på scen för något så ovanligt som svensk vampyrfilm. Det som är mest ovanligt är det faktum att filmen, hör och häpna, inte suger elefanter genom sugrör. Givetvis är de vanliga skrämselklichéerna närvarande hela tiden, men samtidigt driver man lite med vampyrmyten och dess överflöd av vitlök, kors, speglar och så vidare. Det är befriande med smala filmer som inte tar sig själva på allvar. Handlingen utspelas i Norrland, vilket förstås är perfekt för vampyrer med tanke på mörkret ovan polcirkeln. Effekterna är förvånansvärt bra för att vara en svensk film, och så upptäcker man slutligen användningsområdet för trädgårdstomtar, bara en sån sak.

Jag hade väntat mig att Göteborgs samlade gothare skulle stå i kön, men det var bara några stycken. Vill rikta en välplacerad känga till det pucko som ställde ut en hel kartong med gratis kex i foajen, vilket ledde till ett lika irriterande som konstant knaprande under första halvtimmen.

Kul ändå att den här filmen går upp på riktiga biografer bara några veckor efter premiären på Göteborgs filmfestival. Vi minns ju hur det blev med stackars Underworld som hann komma på dvd innan den till slut gick upp på svenska biografer, men den gick förstås riktigt illa eftersom den lilla skaran som gillar vampyrfilmer redan hade köpt den på Discshop. Men jag antar att Göteborgs vampyrgäng kommer dra sitt strå till stacken för att dra upp statistiken.

Omdöme: Tre dödliga trädgårdstomtar

Kommentarer inaktiverade.