Dodgeball

Handling

För att rädda sitt nedläggningshotade gym slår sig ett udda lag samman och försöker vinna en dodgeballturnering.

Reines dom

Jag minns när vi spelade duttboll i mellanstadiet, inte helt olikt filmens dodgeball. En skillnad mot filmen var att gympaläraren inte kastade skiftnycklar på oss, men det kanske är nya vindar som blåser på dagens skolor?

Ett gäng halvlosers slår sig samman för att vinna en dodgeballturnering. Det finns bara ett litet problem: De har aldrig spelat dodgeball tidigare. Oväntad hjälp anländer dock i form av gamle dodgeballlegenden Patches O’Houlihan, som har flera av filmens bästa oneliners.

Det tyska laget coachas av ingen mindre än David Hasselhoff

Men de möter starkt motstånd. Det tyska laget coachas av ingen mindre än David Hasselhoff, som skriker order på tyska. Det japanska laget kör med diverse smärtsamma metoder i härdningssyfte och ett annat gäng har sina blanka läderdräkter som främsta vapen. Värsta motståndaren är givetvis det konkurrerande gymmet som drivs av den riktigt slemmige White Goodman, härligt överspelad av Ben Stiller.

Nivån på humorn är lägre än Marianergraven och plumpare än Den Där Mary. Det hela är egentligen outgrundligt fånigt, men efter ett tag går det inte att undvika ett skratt här och där. Förutom Hasselhoff ser vi flera klassiska ansikten i oväntade biroller, t.ex. William Shatner som chefen för turneringen och Chuck Norris (!) som domare. Som kravlös underhållning för stunden är det här klart godkänt.

Omdöme: Tre fula mustascher

Kommentarer inaktiverade.