Die Zombiejäger

Handling

Hinkvis med zombies har intagit Göteborgs gator och det är upp till tre tyska zombiejägare att rädda staden.

Reines dom

Egentligen vill jag inte säga något elakt om den här filmen. Flera bekanta var inblandade i projektet och en barndomsbekant spelar en av huvudrollerna. Musiken är också välbekant med artister som Mr Jones Machine, Hype, Necro Facility, Project-X, Diskodiktator och inte minst Stürm Café som gör titellåten.

Jag minns när den spelades in i Göteborg, medan jag satt i mitt gamla kontor med Skansen Kronan utanför fönstret där några scener spelades in. Många lokalpatrioter kanske föredrar Nolltolerans som förvandlar ett grådassigt Vintergöteborg till Brottsplats New Göteborg, men hur ofta får man chansen att se en zombierulle utspela sig på stadens gator?

Och sist men inte minst, det är en lågbudget-zombiefilm inspelad i min hemstad. Det låter ju hur fantastiskt som helst, men tyvärr är resultatet inget vidare.

Klippningen verkar ha utförts av en lärling till Uwe Boll

Peter Jacksons Bad Taste var så usel att det blev humoristiskt. Shaun of the dead gjordes medvetet som en komedi och det funkade utmärkt. Men Die Zombiejäger misslyckas med att leverera på samtliga plan. Manuset är rörigt och kameraarbetet är minst sagt förvirrande. Klippningen verkar ha utförts av en lärling till Uwe Boll.

Entusiasmen över att se Götaplatsen vara skådeplats för en blodig kamp mot zombies dämpas fort av det faktum att scenen är totalt sönderklippt och kameravinklarna är så närgångna att man ser näshåren. Anledningen är givetvis att man vill dölja bristen på statister och rekvisita, men visst går det att göra bättre än såhär.

Nog för att jag gillar att stödja modiga udda filmprojekt som det här, men jag känner mig ändå lurad på mina pengar.

Omdöme: En släpande fot

Kommentarer

 • avatar
   (13 okt 2008)

  Hej!
  Vad roligt att du jämför den med en lärling till Uwe Boll. Personligen tycker jag att hans filmer är riktigt underhållande.
  Nu jobbar vi på en uppföljare som har premiär julen 2009.
  Jag hoppas att du skriver något om den också.
  För länkar gå till
  http://www.themoviedragonetti.com eller
  trailer på youtube
  http://www.youtube.com/watch?v=OCU7I9ldi8M

 • avatar
   (22 okt 2008)

  Hej och tack för din kommentar! Självklart kommer jag att spana in uppföljaren! Go Dragonetti!