Casanova

Handling

En vacker dag upptäcker plötsligt Casanova att han funnit den rätte, men stöter på ett unikt problem – hon är inte intresserad.

Reines dom

Ännu en film om Casanova. Finns det något som gör att den här skiljer sig från mängden? Nja. Venedig är vackert och en perfekt kuliss, men tyvärr utspelas nästan alla scener på den utslitna Markusplatsen. Musiken är 100 % klassiskt och på pappret är det mycket passande. Tyvärr känns det som att lyssna på Per Gessle, eftersom det är ett potpurri av material friskt stulet från kända klassiska verk och ibland lätt modifierade. Vivaldi och Händel ersätts av hissmusik helt utan förvarning.

Som väntat finns det gott om spektakulära kläder och lagom dekadenta venetianer. Heath Ledger i titelrollen ser plötsligt ut som sin vapendragare Matt Damon i Brothers Grimm. Jeremy Irons är nån sorts variant av den tecknade Frollo i Disneys Ringaren i Notre Dame, färgstark men överspelad. Regissören Lasse Hallström kan inte göra film utan sin fru, så Lena Olin dyker upp bland alla välklädda venetianer.

Resultatet är inte så illa, men inte på något sätt originellt eller nyskapande. Som muzak på vita duken.

Omdöme: Två gåvogrisar

Kommentarer inaktiverade.