Borat

Handling

Den kazakstanske reportern Borat åker till Amerika och bestämmer sig för att gifta sig med Pamela Anderson.

Reines dom

Jag var inte direkt entusiastisk inför Sacha Baron Cohens senaste projekt. Förra gången han gjorde en långfilm av en av sina påhittade karaktär resulterade det i en av världshistoriens uslaste rullar, Ali G indahouse. Nu har turen kommit till Borat, den totalt hämningslöse Kazakstanske reportern. Karaktären Borat baseras på en snubbe som Cohen mötte i Ryssland. Undrar vad denne tycker om Borat-filmen?

Efter att ha sett sitt livs första avsnitt av Baywatch bestämmer sig Borat för att åka till Kalifornien och gifta sig med Pamela Anderson. Scenen där han överfaller henne på en signering fick extrareklam i pressen efter diverse uttalanden om dess äkthet.

Som väntat är detta en orgie i smaklösa sexskämt, bajshumor och svidande pinsamheter. New York-scenerna i början är bäst, med bland annat en oförglömlig scen i rabatten utanför Trump Tower. Efter att de hyr en bil och ger sig iväg västerut tappar filmen tempo som den sedan inte riktigt lyckas köra ikapp (trots att de verkligen försöker). Man tar tag om den amerikanska mentalitetens träd och rycker upp det med roten. Läste att polisen tillkallades 91 gånger under inspelningen, och jag är verkligen inte förvånad.

Hur stundtals uselt det än sen är så går det faktiskt inte att såga alltsammans. Efter en stund går det inte att undvika att skratta åt Borat och hans befriande brist på politisk korrekthet.

Omdöme: Två nakna håriga män

Kommentarer inaktiverade.