BloodRayne

Handling

En kvinnlig halvvampyr dräller runt i Rumänien med två vampyrjägare på jakt efter vampyrernas konung.

Reines dom

Uwe Boll är tillbaka! Det är förstås fantastiskt dåligt, men inte riktigt lika genomuselt som Alone in the Dark. Boll tror säkert att folk ser den här filmen för att se Kristanna Loken i tajt läderdräkt, men i själva verket är det komik på hög nivå som lockar. Jag har sällan skrattat så mycket som när jag sett en Boll-film. Det är så genomruttet dåligt att men vrider sig av skratt mest hela tiden.

Kristanna Loken spelar alltså Rayne – hälften människa, hälften vampyr. Eller en ”dhampir” som hon kallas i filmen. Whatever. Hon börjar som rädd flicka med ovanligt vassa hörntänder och slutar som überblodsugare a la ”pimp my vampire”. Ni som är förvånade, räck upp handen nu.

Michael Madsen och hans MacGyver-liknande sidekick Matthew Davis är filmens Kling och Klang. Som klantiga vampyrjägare har de lagt beslag på de fånigaste replikerna i hela manuset. Deras utrustning slår visserligen inte pistolsvärdet i Sword and the Sorcerer, men de har i alla fall handgranater och nightstick-liknande svärd.

Handlingen då? Ingen aning faktiskt

Resten av gänget går inte heller av för hackor. Självaste Ben Kingsley spelar vampyrkungen Kagan och ni kan ju gissa hur engagerad han är. Meat Loafs bidrag till filmen är att smeta in kvinnobröst med blod. Han har ett harem med prostituerade, som i verkligheten faktiskt är prostituerade rumänskor eftersom Uwe Boll tyckte det var för dyrt att hyra skådespelare! Till och med Kristanna Lokens sambo Michelle Rodriguez dyker upp och dessutom ser vi Billy Zane med död vessla på huvudet.

Handlingen då? Ingen aning faktiskt. Mr Boll är som vanligt en mästare på att klippa sina filmer så kaotiskt att inget hänger samman. Jag kunde inte bry mig mindre. Men till skillnad från Alone in the Dark har BloodRayne hyfsat bra ranking på IMDBs lista över de 100 sämsta filmerna som gjorts, nämligen en hedrande plats 86.

Tro det eller ej, men uppföljare är på väg. Förbered er på både BloodRayne 2 och Alone in the Dark 2.

Omdöme: En inkompetent vampyrjägare

Kommentarer inaktiverade.