Angels and demons

Handling

Robert Langdon är tillbaka och lyckas ännu en gång finna ledtrådar som ingen annan ser.

Reines dom

Efter succén med Da Vinci Code var det självklart att Dan Browns tidigare alster också skulle bli film. Nu var väl i och för sig inte boken något litterärt mästerverk, men den förtjänar ändå ett aningen bättre öde än detta.

När jag såg Da Vinci Code blev jag förvånad över hur mycket av boken de trots allt hann få med, men här är det snarare tvärtom. Handlingen passerar under två timmar men det händer ändå ingenting alls. Tom Hanks går på autopilot även om han åtminstone lyckades få en tacksammare frisyr den här gången.

Rollfiguren Langdon är akademikervärldens svar på MacGyver

Rollfiguren Langdon är akademikervärldens svar på MacGyver. Ur tomma luften hittar han ledtrådar som stadens samlade experter missat och inser samband på tre röda sekunder. Jag gissar att han är grym på att skriva lottorader.

Den här gången har en påve dött under mystiska omständigheter och det är upp till Langdon att lösa biffen. Men trots att komposten består av Illuminati, kvantfysik och historiska mysterium misslyckas man helt med att få upp intresset. Hur hamnade Ewan McGregor och Stellan Skarsgård i den här soppan? Inte ens den eviga staden Rom framställs som särskilt intressant. För att vara en storfilm med gigantisk budget är det förvånansvärt platt.

Omdöme: Två skamfilade statyer

Kommentarer inaktiverade.